Rozhovor: Tři otázky pro Michala Dědiče

foto

Váhal jsi zda přijedeš k nám do Letohradu na tuto charitativní akci?
Neváhal. Vždy když to bude v mých silách, tak Veterán Cup vždy rád podpořím. Osobně mám projekty podobného typu moc rád. S Martinem Motyčkou jsem byl v kontaktu ohledně turnaje dlouhou dobu a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit. 

Jak hodnotíš celkovou atmosféru utkání osobností a celého Veterán Cupu?
Atmosféra byla skvělá a velice přátelská. Myslím, že všichni zúčastnění se skvěle bavili. Co mě překvapilo, tak to bylo tempo exhibice. Čekal jsem zápas skoro v chůzi a to jsem se hodně spletl. I když to byla exhibice, tak nikdo nechtěl prohrát. Ale samozřejmě o výsledek v tomto zápase vůbec nešlo. Už po několikáté se mi potvrdilo, že i ty největší hvězdy ve svých sportech jsou super lidi a mají srdce na správném místě. 

Jaký největší zážitek si z celého dne odnášíš a čím se zápas lišil od klasického hokejového utkání?
A největší zážitek? Stoprocentně moment, když nám děti, pro které se benefice dělala, předávali medaile a když jsme jim potom, k jejich velkému překvapení, dali naše dresy. Nadšení a upřímná radost v jejich očích byla k nezaplacení. V té chvíli je člověk hodně naměkko. Za mě to byl přesně ten moment, kdy si člověk uvědomí, proč se takové akce dělají. Vím, kolik je za tím práce. Dát dohromady tolik sportovních osobností a vybrat neskutečnou částku je neuvěřitelné! A proto bych rád touto cestou poděkoval všem organizátorům a hlavně Martinovi Motyčkovi za skvělou akci a za to, jakým způsobem se snaží pomáhat. Klobouk dolů!!