Rozhovor: Tři otázky pro Matěje Blümela

foto

Váhal jsi zda přijedeš k nám do Letohradu na tuto charitativní akci?
Samozřejmě je těžší skloubit všechny akce, které mě letos čekají takhle po příletu po sezóně, ale snažil jsem se si to naplánovat tak, aby to letos vyšlo a mohl jsem se zúčastnit. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo a že jsem si na Veterán Cupu zahrál. Byl jsem naměkko, když jsem viděl ty děti, pro které se to hraje, jak byly šťastné. Bylo skvělé je takhle vidět a už teď mohu říct, že udělám všechno proto, abych mohl příští rok přijet zpět.

Jak hodnotíš celkovou atmosféru utkání osobností a celého Veterán Cupu?
Byl jsem překvapený kolik lidí se sešlo, i to, že fandili a podporovali nás. Bylo to super a jak už jsem říkal, moc jsem si to užil, i když o hokejbal tu v první řadě nešlo.

Jaký největší zážitek si z celého dne odnášíš a čím se zápas lišil od klasického hokejového utkání?
Tak mým největším zážitkem bylo to, jak šťastní byli ty děti a jejich učitelé po celou dobu, i po tom, co jsem jim předali šek s penězi. Tohle člověk nevidí každý den a je to úžasné kolik lidí se spojí pro pomoc. A co se týče hokeje a hokejbalu. Asi největší rozdíl je ten, že prostě je člověk bez bruslí a musí zkoordinovat běh s hokejkou a míčkem. Já dřív hrál i hokejbal, takže jsem tak trochu věděl, co mě čeká. I když to ale vypadá stejně, tak je to jiný sport. Je to těžké, ale baví mě to.